Home > Corona

Corona

Net als u voelen wij ons verantwoordelijk voor elkaars gezondheid en veiligheid. Als school zetten we veel stappen om de veiligheid voor uw zoon of dochter en onze medewerkers te waarborgen. Met het stijgende aantal coronabesmettingen in Nederland, kan het echter voorkomen dat een medewerker of leerling van onze school besmet raakt met het coronavirus. Op deze pagina informeren wij u over de actuele regels met betrekking tot het coronavirus op het Edison College.

 

25 januari 2021

Versoepelingen quarantaineregels onderwijs

Tijdens de persconferentie van vanavond heeft het kabinet de volgende versoepeling van de quarantaineregels voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar bekend gemaakt:

Kinderen tot en met 18 jaar, die in contact zijn geweest met een besmet persoon en geen klachten hebben, mogen gewoon naar school als ze elke dag een zelftest doen, die negatief is. 

De versoepelingen gaan per direct in.

Dit betekent dat leerlingen, die in quarantaine zitten, geen klachten hebben en een negatieve uitslag van de zelftest hebben, naar school kunnen.

Leerlingen, die niet in contact zijn geweest met een besmet persoon en geen klachten hebben, adviseren wij tweemaal per week een zelftest te doen. De zelftesten zijn op school te verkrijgen bij de receptie.

Dragen van een mondkapje

Op onze school is het dragen van een mondkapje verplicht als de leerling zich door de school verplaatst. Medische mondkapjes van type II of IIR hebben de voorkeur. De neus, mond en kin moeten bedekt zijn.

Er geldt een uitzondering voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Of de leerling hieronder valt, hangt af van de persoonlijke situatie. Meer informatie hierover en hoe de leerling dit kan aantonen, is hier te vinden.

 

Contactpersoon

Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Hans Floor via 055 5333 2492

Klachten corona

Bij onderstaande klachten blijft de leerling thuis en laat zich testen bij de GGD.

  • Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging tot 38 graden óf koorts boven de 38 graden.

Ook als de leerling een positieve zelftest heeft, dan laat de leerling zich testen bij de GGD.