Home > Onderwijs > Activiteiten en reizen

Activiteiten en reizen

Het Edison College organiseert allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, sport en ontspanning. Veel van deze activiteiten hebben een leerdoel maar ook belangrijk is dat leerlingen en docenten elkaar zo buiten de lessen beter leren kennen. In de loop van het schooljaar zijn er meerdere schoolfeesten en andere feestelijke activiteiten.

Culturele activiteiten
Voor elk leerjaar worden er culturele activiteiten georganiseerd. Zo zijn er muziek-, dans-, toneel- en filmvoorstellingen. De docenten van het vak CKV organiseren nog andere culturele activiteiten. Leerlingen bezoeken ook voorstellingen in Orpheus Apeldoorn en volgen workshops bij Markant. Er zijn diverse teken- en CKV-excursies tijdens het schooljaar.

Excursies
Voor elk leerjaar worden één of meerdere excursies per schooljaar georganiseerd. De meeste excursies organiseren wij vanuit een bepaald vak; zij sluiten nauw aan op het onderwijs.

Reis- en projectweek
Voor alle leerlingen in het derde leerjaar is er de reis- en projectweek. Leerlingen kiezen uit verschillende activiteiten in binnen- of buitenland. Door de grote variatie in projecten is er voor elk wat wils. De hele week is gevuld met een zeer gevarieerd programma; van museumbezoek tot een nachtwandeling op het strand. Leerlingen die niet meegaan met één van de reizen, volgen het thuisblijversproject. Zij volgen onderwijs op school.