Home > Onderwijs > Mavo Plus

Mavo Plus

Heel bijzonder op het Edison College is de Mavo +. Uw kind krijgt in Mavo + uiteraard bekende theorievakken zoals Engels, Nederlands, wiskunde en geschiedenis. In het eerste en tweede jaar zitten de leerlingen in een gemengde kader/Mavo  brugklas.  Zij maken hier kennis met de beroepsgerichte vakken Vakmanschap Techniek en Vakmanschap Horeca/Bakken/Recreatie en Vakmanschap  Dienstverlening en Producten. In het tweede jaar gaan ze verder in één richting.

 • Mavo +: meer dan een gewone Mavo
  Binnen Mavo + hebben de leerlingen vanaf leerjaar 3 een keuze. Ze kunnen kiezen voor :

  • Mavo + een beroepsgericht vak (goede aansluiting bij het MBO)
  • Mavo + sport (drempelloze aansluiting bij de MBO sportopleidingen)
  En in de 4e klas hebben ze ook nog de volgende mogelijkheid:
  • Mavo + theoretisch vak (goede aansluiting op doorstroming naar Havo)

Einde eerste jaar Mavo +: een bewuste vervolgkeuze
Met de mentor en de ouders maakt de leerling aan het eind van het eerste schooljaar vervolgens de keuze uit de drie beroepsrichtingen en in het volgende jaar gaat hij of zij met die keuze door. Zo heeft uw kind goed kunnen ruiken aan alle mogelijkheden en sorteert hij of zij in het jaar daarna heel bewust voor met de beroepsoriëntatie die het beste past. En ook in de vervolgjaren op Mavo Plus houdt uw kind gewoon de normale mavovakken, zoals Engels, Nederlands,  natuurkunde en  geschiedenis .

Mavo + en dan…
De meeste mavo-leerlingen gaan na de mavo naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Leerlingen die Mavo + hebben gedaan, hebben een streepje voor op alle andere leerlingen. Met de kennis van de verschillende beroepsrichtingen kunnen ze immers veel beter kiezen welke vervolgopleiding bij hen past.

Zelfs doorstromen naar havo is mogelijk

Leerlingen met havo-ambities kunnen na Mavo + doorstromen naar havo. Vanaf leerjaar 3 kunnen ze dan een extra vak kiezen, om een goede basis te leggen voor de overstap naar havo.